Hunajaiset pitaleivät
24 kpl
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
6 dl vehnäjauhoja
5dl sämpyläjauhoja
4 rkl öljyä
Sekoita lämmin vesi ensin hiivan kanssa. Lisää suola ja hunaja. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitten sämpyläjauhot ja öljy ja vatkaa pehmeä, hyväsitkoinen taikina. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle, peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina hyvin jauhoitetulla ja nimenomaan korostan sanaa hyvinjauhoitetulla työpöydällä 24 osaan, pyöritä palloiksi. Peitä ja kohota. Kauli kohonneet pallot ohuiksi pyöreiksi leiviksi ja siirrä ne jauhoitettujen leivinpapereiden päälle jälleen kohoamaan 5- 10 minuutiksi. Kuumenna uuni ja pelti 250 asteeseen. Vedä leivinpaperi pitaleipineen pellille. Paista uunin keskitasossa n. 5 minuuttia. Ota uunista ja anna rauhassa jäähtyä.
Täytteeksi pitaleipiin sopii mm. pippurilla ja tacomausteella maustettua jauhelihaa ja eri salaatteja.
Harissa jogurttikastike
2dl kreikkalaista jogurttia
1-2 tl harissaa
1 1/2 rkl hunajaa
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
Tzatziki ohje suoraan Lindahlsin purkin kyljestä
2 dl turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
mustapippuria
1 rkl viinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
Raasta kurkku. Mausta suolalla ja valuta siivilän läpi liiat nesteet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua ainakin tunti jääkaapissa.
Su aamu klo. 04:30
Kiitos mahtavat vieraat! Viinikaappiin tuli mukavasti täytettä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti