keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tuparit

Järjestimme viime viikonloppuna ystävillemme tupaantuliaiset. Kaksikymmentäviisi vierasta kuuteenkymmeneenyhteen neliöön. Siinä hyvien kemujen yhtälö! Päätimme tarjota vieraillemme todellista finger foodia, täytettyjä pitaleipiä liha- ja kasvistäytteillä. Lisäksi tzatziki- ja harissakastikkeet mitkä aiheuttivat useita onnen kiljahduksia. Loistavat tarjottavat!




Hunajaiset pitaleivät

24 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
6 dl vehnäjauhoja
5dl sämpyläjauhoja
4 rkl öljyä

Sekoita lämmin vesi ensin hiivan kanssa. Lisää suola ja hunaja. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitten sämpyläjauhot ja öljy ja vatkaa pehmeä, hyväsitkoinen taikina. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle, peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina hyvin jauhoitetulla ja nimenomaan korostan sanaa hyvinjauhoitetulla työpöydällä 24 osaan, pyöritä palloiksi. Peitä ja kohota. Kauli kohonneet pallot ohuiksi pyöreiksi leiviksi ja siirrä ne jauhoitettujen leivinpapereiden päälle jälleen kohoamaan 5- 10 minuutiksi. Kuumenna uuni ja pelti 250 asteeseen. Vedä leivinpaperi pitaleipineen pellille. Paista uunin keskitasossa n. 5 minuuttia. Ota uunista ja anna rauhassa jäähtyä.

Täytteeksi pitaleipiin sopii mm. pippurilla ja tacomausteella maustettua jauhelihaa ja eri salaatteja.

Harissa jogurttikastike

2dl kreikkalaista jogurttia
1-2 tl harissaa
1 1/2 rkl hunajaa
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa

Tzatziki ohje suoraan Lindahlsin purkin kyljestä

2 dl turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
mustapippuria
1 rkl viinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä

Raasta kurkku. Mausta suolalla ja valuta siivilän läpi liiat nesteet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua ainakin tunti jääkaapissa.   


Su aamu klo. 04:30

Kiitos mahtavat vieraat! Viinikaappiin tuli mukavasti täytettä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti